BELGISCHE BOLOGNAISE
1/9/2021
INGREDIËNTEN:
1 Kg. Gehakt varken/rund
250 gr. champignons
2 Ajuinen
2 Teentjes look
1 Rode paprika
1 Gele paprika
1 groene paprika
5 Grote wortelen
1 Takje groene selder
2 El. Sambal Oelek
50 Gr. Spaghettikruiden (Verstegen)
Zi'Anna's Olijfolie
2 Flessen Zi'Anna's Passata
1 potje tomatenpuree
1 Glas witte of rode wijn (naar keuze)
1 Takje Verse oregano
BEREIDING:
Snijd de ajuin en de look in kleine blokjes en stoof deze aan in Zi'Anna's olijfolie samen met de 2 El. sambal.
Snijd de andere groentjes ook in kleine blokjes en stoof deze ook aan in Zi'Anna's olijfolie, kruid met spaghettikruiden en voeg deze samen met de ajuin in een grote ketel.
Gebruik steeds dezelfde pan om aan te stoven zodat er geen smaken verloren gaan.
Kleur het gehakt aan en voeg toe aan groentemengeling, blus de pan nu met de witte wijn en laat alle overblijfsels van de pan goed loskoken om ook toe te voegen aan de saus.
Zet de ketel nu op zacht vuur en laat het geheel en 20 tal minuten goed doorstoven om daar na de flessen Zi'Annas passata toe te voegen.
Voeg de Oregano toe kruid af naar smaak en laat het geheel op een zacht vuurtje gedurende 1 uur pruttelen.
Buon Apetito.
Weetje: de Belgische spaghettisaus is hier meestal wat zuurder van smaak en wordt meestal met gewone spaghetti geserveerd.
In Italië is de Bolognaise meer een Ragout van vlees ipv. gehakt en deze heeft meestal meerdere uren opgestaan, de echte Bolognaise zal men nooit serveren met korte pasta maar meestal met een tagliatelle of pappardelle
Reactie plaatsen
Reacties