ZI'ANNA'S lasagne muffins
2/12/2021
INGREDIËNTEN:
200 gr. Bloem (Tipo OO)
2 eieren
Zi'Anna's olijfolie
150 gr. Ricotta
100 gr. Mozzarella di bufalo
1 Koffielepel Sambal
1 Ui
150 gr. Parmigiano Reggiano
1 Courgette
1 Fles Zi'Anna's passata
1 Aubergine
Basilicumblaadjes
2 Teentjes look
BEREIDING:
Maak een vers pastadeeg door 200 gr. bloem (OO) te mengen met 2 eieren, snuifje zout en een 1/2 koffielepel Zi'Anna's olijfolie.
Zorg dat je een stevige bol kan maken van het deeg en wikkel deze pasta in een plastiekfolie en laat rusten voor minimum een half uur op kamertemperatuur.
Stoof de ajuin aan in Zi'Anna's olijfolie samen met een halve koffielepel sambal en wat gesnipperde look, voeg de passata toe en laat de saus pruttelen onder deksel gedurende 1/2 uur.
Werk de saus af met wat peper en zout en voeg 50 gr Parmigiano toe en enkele basilicumblaadjes.
Zet de saus aan de kant voor later.
Snijd de courgette en de aubergine in schijfjes en bak ze aan in Zi'Anna's olijfolie samen met de fijngesnipperde look, laat vervolgens uitlekken op een keukenpapier.
Verwarm de oven op 200°C.
Maak van het pastadeeg lasagnevellen door ze uit te rollen met een deegrol of pastamachine.
Snijd de lasagnebladen allemaal mooi in vierkantjes van 10 op 10 cm en kook ze even voor in gezouten water, laat uitlekken op keukenpapier.
Vet een muffinvorm in en druk hier een vierkantje lasagnevel in.
Vervolgens enkele schijfjes courgette, aubergine, ricotta, tomatensaus, mozzarella, Parmigiano en hehaal tot de vormen gevuld zijn.
Bestrooi met oregano, mozzarella en Parmigiano en bak 25 minuten in de oven.
Garneer met Verse Basilicum
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties