ZI'ANNA'S aardappelpizza met Ricotta , rode ui en paprika (VEGE)
2/12/2021
INGREDIËNTEN:
3 Grote aardappelen
150 gr. Bloem (Tipo 00)
1 Eigeel
100 Gr. Parmigiano Reggiano
Nootmuskaat
Zi'Anna's olijfolie
1 Fles Zi'Anna's passata
2 Teentjes look
1 Ui
50 gr. Rucola
2 Rode ui
2 Gele paprika's
150 gr. Mozzarella
50 gr. Ricotta
50 gr.Parmezaanschilfers
Enkele basilicumblaadjes
Oregano
BEREIDING:
Was de aardappelen en kook ze gaar met de schil in gezouten water.
Maak de topping voor de pizza door een ui te stoven in Zi'Anna's olijfolie samen met fijngesnipperde look, voeg Zi'Anna's passata toe en laat koken gedurende 15 min.
Stoof de geschilde paprika en de rode ui lichtjes aan
Ontdoe de aardappelen van de schil en pureer ze, voeg een eigeel,basilicum, Parmigiano en de bloem toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Neem een bakvorm en leg hierin een boterpapier smeer de puree open en bak de bodem 20 min. op 180°C.
Haal de bodem uit de oven en verdeel een beetje tomatensaus erover, beleg met de gele paprika en de rode ui.
Scheur de mozzarella in stukjes en overstrooi de pizza ermee, leg enkele koffielepels ricotta erop en strooi wat oregano over het geheel.
Bak de pizza 10 min. op 180°C.
Leg er wat rucola op en overgiet met een klein beetje Zi'Anna's olijfolie.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties