ZI'ANNA'S Lasagnerolletjes met philadelphia kaas,kipreepjes en champignons
2/12/2021
ingrediënten:
1 Fles Zi'Anna's passata
1 Ui
2 Teentjes look
1 Pepperoni
150 gr. Philadelphia kaas
100 Gr. pijnboompitten
150 Gr. Mozzarella
100 Gr. Parmigiano Reggiano
150 gr. kipfilet
1 Bakje champignons
Enkele blaadjes basilicum
2 Eieren
200 gr. bloem (Tipo OO)
Zi'Anna's olijfolie
50 gr. Boter
50 Gr. bloem
1/2 Dl. room
1/2 L. melk
nootmuskaat
BEREIDING:
Maak een vers pastadeeg door 200 gr. bloem (OO) te mengen met 2 eieren, snuifje zout en een 1/2 koffielepel Zi'Anna's olijfolie.
Zorg dat je een stevige bol kan maken van het deeg en wikkel deze pasta in een plastiekfolie en laat rusten voor minimum een half uur op kamertemperatuur.
Stoof de ajuin aan in Zi'Anna's olijfolie samen met een halve pepperoni en wat gesnipperde look, voeg de passata toe en laat de saus pruttelen onder deksel gedurende 1/2 uur.
Werk de saus af met wat peper en zout en voeg 50 gr Parmigiano toe en enkele basilicumblaadjes en zet de saus aan de kant voor later.
Maak een béchamelsaus door 50 gr. boter te smelten, hieraan voeg je 50 gr. bloem toe en vervolgens de melk laat al roerend even opkoken, neem van het vuur en voeg de room toe.Afkruiden met peper,zout en nootmuskaat.
Maak van het pastadeeg lasagnevellen door ze uit te rollen met een deegrol of pastamachine.
Snijd de lasagnebladen allemaal mooi in lange repen en kook ze even voor in gezouten water, laat uitlekken op keukenpapier.
Vul een ovenschotel met de tomatensaus.
Leg de lasagnevellen op tafel en bestrijk met de philadelphia kaas, strooi hierop wat pijnboompitten, Parmigiano, de gestoofde champignons, basilicumblaadjes en de kipreepjes.
Rol de vellen op snijd ze in twee en zet ze recht in de tomatensaus.
oversaus lichtjes met de béchamel en overstrooi het geheel met Parmigiano en mozzarella
Bak af in de oven gedurende 30 minuten op 160°C.
Serveer met een frisse rucolasalade
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties