pappardelle met duxelles van champignons (VEGE)
3/12/2021
INGREDIËNTEN:
250 gr. Pappardelle
1 Bakje champignons
2 Sjalotten
1/2 Dl. Room
3 Takjes rozemarijn
2 Teentjes look
150 Gr. Parmigiano Reggiano
50 Gr. Boter
Zi'Anna's olijfolie
10 cl witte wijn
Bieslook
Peterselie
BEREIDING:
Snijd de sjalotjes, de champignons, de look in fijne blokjes (Doe dit niet in een blender, zo zorg je ervoor dat er nog structuur in je duxelles zit)
Kook de pappardelle al dente in kokend gezouten water.
Smelt de boter met een scheutje Zi'Anna's olijfolie in een hete pan en bak de duxelles enkele minuten kort aan.
Blus met witte wijn, voeg de takjes rozemarijn toe en laat even inkoken, werk af met room en gehakte peterselie, laat nog enkele minuten pruttelen.
Meng de pasta met de duxelle en overstrooi het geheel met Parmigiano Reggiano.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties