Pappardelle met duxelles van champignons

pappardelle met duxelles van champignons  (VEGE)

 

3/12/2021

INGREDIËNTEN:

250 gr. Pappardelle

1 Bakje champignons

2 Sjalotten

1/2 Dl. Room

3 Takjes rozemarijn

2 Teentjes look

150 Gr. Parmigiano Reggiano

50 Gr. Boter

Zi'Anna's olijfolie

10 cl witte wijn

Bieslook

Peterselie

BEREIDING:

Snijd de sjalotjes, de champignons, de look in fijne blokjes (Doe dit niet in een blender, zo  zorg je ervoor dat er nog structuur in je duxelles zit)

Kook de pappardelle al dente in kokend gezouten water.

Smelt de boter met een scheutje Zi'Anna's  olijfolie in een hete pan en bak de duxelles  enkele minuten kort aan.

Blus met witte wijn, voeg de takjes rozemarijn toe en laat even inkoken, werk af met room en gehakte peterselie, laat nog enkele minuten pruttelen.

Meng de pasta met de duxelle en overstrooi het geheel met Parmigiano Reggiano.

Buon apetito.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.