Spaghettone créme van aubergines en gerookte spekblojes
10/01/2022
Ingrediënten :
150 gr. Gerookte spekblokjes
3 Aubergines
Enkele blaadjes basilicum
1 Teentje look
Zwarte peper/zout
300 gr. Zi'Anna's spaghettone
1 Dl. Zi'Anna's olijfolie
150 Gr Parmigiano Reggiano
80 gr. Pijnboompitten of pistachenoten
Bereiding :
Snijd de aubergines in blokjes en kook hiervan 2 aubergines in gezouten water gedurende een 10-tal minuten.
De overblijvende aubergine mag ook gesneden worden maar zal samen met de spekblokjes krokant gebakken worden.
Giet af en laat de aubergines goed uitlekken.
Bak de gerookte spekblokjes en de overblijvende aubergine blokjes krokant in Zi'Anna's olijfolie, laat ze uitdruipen op een keukenpapier. Rooster in dezelfde pan de pijnboompitten en houd de pan voor later aan de kant.
Doe de uitgelekte aubergines in een cutter en voeg hierbij 2 eetlepels Parmigiano, 3 Eetlepels olijfolie, teentje look en de basilicumblaadjes.
Cutter dit samen tot je een gladde créme bekomt.
Kook de spaghettone in gezouten water al dente.
Voeg de spaghettone rechtstreeks uit het kokend water toe aan de pan van het gebakken spek samen met de créme van aubergines en een beetje kookvocht van de pasta.
Laat even goed doorwarmen en serveer.
Overstrooi het geheel met de krokante spekblokjes, de aubergines en de geroosterde pijnboompitten of pistachenoten.
Serveer hierbij nog wat Parmigiano apart.
Buon apetito.
Tip:
Als het echt snel moet gaan bestaan er ook in de handel reeds klaargemaakte crémes van aubergines.
Natuurlijk is vers steeds beter.
(Klaargemaakte créme als foto in bijlage)
Reactie plaatsen
Reacties