Ingrediënten:
250 gr. Zi'anna's linguine
Zi'Anna's olijfolie
150 gr. Amandelen
3 Rode paprika's
Gerookt paprikapoeder
100gr. fijne erwtjes
Basilicum
200 gr. Parmigiano Reggiano
3 teentjes look
1dl. Zi'Anna's passata
250 gr. Varkens/rundsgehakt
1 Ei
100 gr. Paneermeel
Tijm
Zwarte peper
1 Kl. Sambal oelek
Bereiding:
Schil de paprika’s en snijd in tweeën, verwijder de kern en smeer ze in met olijfolie en voeg lookteentjes toe. Grill ze gedurende ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de paprika begint te kleuren.
Kook Zi'Anna's linguine in kokend gezouten water "al dente" samen met de diepvrieserwtjes.
Meng het gehakt met 1 eierdooier, sambal paneermeel en kruid het mengsel.
Vorm balletjes van het mengsel.
Bak de balletjes in Zi'Anna's olijfolie.
Nadat de paprika’s uit de oven komen doe ze in de cutter samen met beetje passata, gerookt paprikapoeder, look, amandel, Parmigiano en olijfolie. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Meng het paprikamengsel door de hete pasta.
Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe.
Schik op bord en serveer met de balletjes en de mozzarellaballetjes.
Overstrooi het geheel met gesnipperde basilicumblaadjes.
Serveer met Parmigiano Reggiano.
Buon apetito .
Reactie plaatsen
Reacties