Italiaanse bloemkoolpizza "Margherita".
21/01/2022
Ingrediënten :
1 Bloemkool
1 Fles homemade Zi'Anna's passata
125 gr. Mozzarella
100 gr. paneermeel
3 Eieren
50 gr Zi'Anna's Pesto
80 gr. bloem
150 gr. Parmigiana Reggiano
Zi'Anna's olijfolie
Peper, zout
100 gr. Rucola
15 Kerstomaten
Handvol Basilicumblaadjes
Oregano
Bereiding :
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 10 min. gaar in licht gezouten water.
Giet af en duw het overtollige water eruit in een handdoek en laat afkoelen.
Meng de afgekoelde en gedroogde bloemkool en voeg er de eieren, sambal, paneermeel en bloem aan toe.
Breng op smaak.
Vorm pizza's uit het deeg leg ze op boterpapier en laat 30 min. rusten in de frigo.
Doe Zi'Anna's olijfolie in een anti kleefpan en bak de bloemkoolpizza aan elke kant.
Beleg de voorgebakken pizza's met Zi'Anna's passata, mozzarella, basilicumblaadjes, Parmigiano, oregano en enkele koffielepels Zi'Anna's pesto.
Bak de bloemkoolpizza's 8 min. in de oven op 180°C
Serveer met rucola en kerstomaatjes.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties