Italiaanse bloemkoolpizza Margherita

Italiaanse bloemkoolpizza "Margherita".

21/01/2022

Ingrediënten :

 

1 Bloemkool

1 Fles homemade Zi'Anna's passata

125 gr. Mozzarella

100 gr. paneermeel

3 Eieren

50 gr Zi'Anna's Pesto

80 gr. bloem

150 gr. Parmigiana Reggiano

Zi'Anna's olijfolie

Peper, zout

100 gr. Rucola

15 Kerstomaten

Handvol Basilicumblaadjes 

Oregano

 

Bereiding :

Snijd de  bloemkool in kleine roosjes en kook 10 min. gaar in licht gezouten water.

Giet af  en duw het overtollige water eruit in een handdoek en laat afkoelen.

Meng  de afgekoelde en gedroogde  bloemkool en voeg  er de eieren,  sambal, paneermeel en bloem aan toe.

Breng op smaak.

Vorm pizza's uit het deeg  leg ze op boterpapier en laat 30 min. rusten in de frigo. 

Doe Zi'Anna's olijfolie in een anti kleefpan en  bak de bloemkoolpizza aan elke kant.

Beleg de voorgebakken pizza's met Zi'Anna's passata, mozzarella, basilicumblaadjes, Parmigiano, oregano en enkele koffielepels Zi'Anna's pesto.

Bak de bloemkoolpizza's 8 min. in de oven op 180°C

Serveer met rucola en kerstomaatjes.

 

Buon apetito.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.