Insalata Belga besciamella (Indivia Belga )
5/4/2022
Ingrediënten :
12 Stronken witloof
1 Teentje look
1 L. Melk
Scheutje room
200 gr. Boter
130 gr. Bloem
200 gr. Gemalen Gruyere
12 plakken gekookte hesp
Paneermeel
Zwarte peper/Nootmuskaat
Bereiding :
Stoof de witloofstronken in een grote pan samen met klontje boter, peper, zout, nootmuskaat en een teentje look.
Voeg hieraan een scheutje water toe en dek af met boterpapier.
Laat een 20-tal minuten stoven.
Giet het witloof door een zeef, laat uitlekken en vang het kookvocht op.
Smelt 150 gr. boter , voeg de bloem hieraan toe en laat even al roerend drogen op een laag vuur.
Voeg nu beetje bij beetje de koude melk al roerend toe tot je een gebonden saus bekomt.
Werk de saus af met een scheutje room en het kookvocht van het witloof, kruid af met peper , zout en nootmuskaat en voeg de Gruyere toe.
Haal het hart uit het witloof en rol ze op in de plakken hesp, leg ze in een ovenschotel.
Oversaus de witloofrolletjes met de béchamel, bestrooi met de rest van de gemalen Gruyere, paneermeel en enkele klontjes boter.
Gratineer in een warme oven.
Buon Apetito
Reactie plaatsen
Reacties