Rigatoni met Romige spinazie-courgette pesto en prosciutto San Daniele
14/1/2022
Ingrediënten :
- 250 gr. Rigatoni
- 150 gr Prosciutto San Daniele
- 500 gr. Spinazie
- 1 Courgette
- 2 Teentjes look
- 100 ml. Room
- 50 gr Rucola
- 1 rode ui
- 150 gr. Pijnboompitten
- 150 gr. Parmigiano Reggiano
Bereiding :
- Kook de rigatoni in kokend gezouten water "al dente".
- Snipper de ui.
- Rooster de pijnboompitten in een pan.
- Bak in dezelfde pan de ui.
- Blancheer de spinazie en de gesneden courgette in kokend water gedurende 2 min., giet af en koel met koud water.
- Laat de spinazie goed uitlekken en doe ze samen met de courgette, de Parmigiano, look en pijnboompitten in de blender.
- Verwarm de room en voeg hieraan de pesto toe, meng de rigatoni door de pesto + eventueel wat kookvocht van de pasta, kruid af met peper en zout.
- Warm het gerecht even goed door en overstrooi met de rest van de pijnboompitten, leg de San Daniele erover samen met de rucola en Parmezaanschilfers.
- Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties