Spaghettoni met champignons en chorizo-gehaktballetjes
Ingrediënten :
400 gr. Gehakt
100 gr. Chorizo
1 Ei
50 gr. Paneermeel
1 Rood pepertje
1 Bussel peterselie of bieslook
Gemalen venkelzaad
Zi'Anna's olijfolie
500 gr. Champignons
1 Sjalot
2 Teentjes look
500 gr. Zi'Anna's spaghettoni
Peper
Klontje boter
150 gr. Parmigiano Reggiano
100 gr. Rucola
Bereiding :
Snijd of cutter de chorizo.
Meng het gehakt met de chorizo, voeg een ei, paneermeel, de gesneden sjalot, peterselie, venkelzaad en het pepertje toe.
Kruid af met peper en zout, maak balletjes van dit mengsel en bak deze gaar in Zi'Anna's olijfolie.
Haal de balletjes uit de pan en bewaar voor later.
Bak in dezelfde pan de in schijfjes gesneden champignons samen met de gesnipperde look en bewaar deze bij de balletjes.
Kook Zi'Ana's spaghettoni in kokend gezouten water 3/4 gaar.
Blus de pan met kookvocht van de pasta, voeg de Parmigiano toe zodat er een mooie créme ontstaat.
Haal de pasta uit het kookvocht en voeg onmiddelijk toe aan de créme van de parmigiano.
Laat de pasta verder garen in de créme.
Voeg de balletjes en de champignons toe + eventueel nog wat kookvocht en serveer.
Overstrooi het geheel met de rest van de Parmigiano en de rucola.
Buon Apetito.
Tip : Om een goede binding van de saus te bekomen mag je nooit de pasta na het koken met water spoelen.
(hierdoor spoel je alle zetmeel weg die zorgt voor de binding van de pastasaus.)
Reactie plaatsen
Reacties