Spaghettoni met champignons en chorizo-gehaktballetjes

Spaghettoni met champignons en chorizo-gehaktballetjes

Ingrediënten :

 

400 gr. Gehakt

100 gr. Chorizo

1 Ei

50 gr. Paneermeel

1 Rood pepertje

1 Bussel peterselie of bieslook

Gemalen venkelzaad

Zi'Anna's olijfolie

500 gr. Champignons 

1 Sjalot

2 Teentjes look 

500 gr. Zi'Anna's spaghettoni

Peper

Klontje boter

150 gr. Parmigiano Reggiano

100 gr. Rucola

Bereiding :

Snijd of cutter de chorizo. 

Meng het gehakt met de chorizo, voeg een ei, paneermeel, de gesneden sjalot, peterselie,  venkelzaad en het pepertje toe.

Kruid af met peper en zout, maak balletjes van dit mengsel en bak deze gaar in Zi'Anna's olijfolie.

Haal de balletjes uit de pan en bewaar voor later.

Bak in dezelfde pan de in schijfjes gesneden champignons samen met de gesnipperde look en bewaar deze bij de balletjes.

Kook Zi'Ana's spaghettoni in kokend gezouten water 3/4 gaar.

Blus de pan met kookvocht van de pasta, voeg de Parmigiano toe zodat er een mooie créme ontstaat.

Haal de pasta uit het kookvocht en voeg onmiddelijk toe aan de créme van de parmigiano.

Laat  de pasta verder garen in de créme.

Voeg de balletjes en de champignons toe + eventueel nog wat kookvocht en serveer.

Overstrooi het geheel met de rest van de Parmigiano en de rucola.

Buon Apetito.

 

Tip : Om een goede binding van de saus te bekomen mag je  nooit de pasta na het koken met water spoelen.

(hierdoor spoel je alle zetmeel weg die zorgt voor de binding van de pastasaus.)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.