Tagliatelle met geroosterde pompoen, pancetta en pompoenpitten

Tagliatelle met geroosterde pompoen, pancetta en pompoenpitten

Ingrediënten :

500 gr. Tagliatelle

1/2 Pompoen (butternut)

1 Ajuin

2 Teentjes look

250 gr. Pancetta

100 gr. Pompoenpitten

Zi'Anna's olijfolie

Takje tijm

80 gr. Philadelphia kruidenkaas

1 Kippenbouillonblokje

Rucola

100 gr. Vers geraspte Parmigiano Reggiano

Bereiding :

Verwarm de oven  op 180 graden. Halveer de pompoen en haal de pitten eruit.

Snijd de pompoen in grote stukken en leg ze op de bakplaat.

Besprenkel de pompoen met Zi' Anna's olijfolie, kruid met peper, zout, look en tijm en laat ongeveer 30 minuten roosteren in de oven.

Rooster de pompoenpitten in 1 el olijfolie  en bestrooi ze met een beetje zout.

Bak de pancetta krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de tagliatelle in kokend gezouten water al dente.

Schep ongeveer 2/3 van de pompoen in de keukenrobot, voeg het opgeloste groentebouillonblokje en de Philadelphia toe en laat mixen tot een fijne saus.

Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is.

Snijd de rest van de pompoen in stukken en bak deze krokant.

Meng de pasta met de saus  in een grote pan. Verwarm alles even kort goed door en breng op smaak met peper en zout.

Strooi de krokant gebakken  pompoen en het gebakken spek erover.

Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de krokante pompoenpitten, de rucola en de Parmigiano Reggiano.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.