Tagliatelle met geroosterde pompoen, pancetta en pompoenpitten
Ingrediënten :
500 gr. Tagliatelle
1/2 Pompoen (butternut)
1 Ajuin
2 Teentjes look
250 gr. Pancetta
100 gr. Pompoenpitten
Zi'Anna's olijfolie
Takje tijm
80 gr. Philadelphia kruidenkaas
1 Kippenbouillonblokje
Rucola
100 gr. Vers geraspte Parmigiano Reggiano
Bereiding :
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de pompoen en haal de pitten eruit.
Snijd de pompoen in grote stukken en leg ze op de bakplaat.
Besprenkel de pompoen met Zi' Anna's olijfolie, kruid met peper, zout, look en tijm en laat ongeveer 30 minuten roosteren in de oven.
Rooster de pompoenpitten in 1 el olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout.
Bak de pancetta krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de tagliatelle in kokend gezouten water al dente.
Schep ongeveer 2/3 van de pompoen in de keukenrobot, voeg het opgeloste groentebouillonblokje en de Philadelphia toe en laat mixen tot een fijne saus.
Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is.
Snijd de rest van de pompoen in stukken en bak deze krokant.
Meng de pasta met de saus in een grote pan. Verwarm alles even kort goed door en breng op smaak met peper en zout.
Strooi de krokant gebakken pompoen en het gebakken spek erover.
Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de krokante pompoenpitten, de rucola en de Parmigiano Reggiano.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties