linguine met chorizoballetjes en jonagold

ingrediënten:

250 gr. Zi'Anna's linguine

3 jonagold appelen

500gr. Rundsgehakt

150 gr. Chorizo

1 Ajuin

2 Teentjes look

Enkele blaadjes basilicum

50 gr. Paneermeel

1 Ei

Enkele El. Zi'Anna's passata

125 gr. Mozzarella

100 gr. Parmigiano Reggiano

25 gr. Boter

1 Kl. Sambal

Zi'Anna's olijfolie

Bereiding:

Doe het gehakt samen met de ajuin, look, paneermeel, basilicum, ei, de helft van de chorizo, de gesneden mozzarella en de Parmigiano in de keukenrobot.

Laat mengen en rol hiervan kleine gehaktballetjes.

Bak de balletjes in olijfolie en voeg aan de olie de rest van de gesnipperde chorizo toe zodat de smaak zich goed in  de olie kan mengen, voeg hieraan enkele eetlepels passata en scheutje water toe.

Laat de balletjes op een zacht vuurtje garen.

Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in kokend gezouten water.

Snijd de appel in stukjes en bak deze kort aan in boter.

Laat de linguine uitlekken en meng deze onder de balletjes.

Serveer de pasta in diep bord en overstrooi met de gebakken jonagold appelen.

Buon apetito.

Mario's wijntip :

Tenuta Orestiadi Nero d’Avola – Sicilia

https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Orestiadi-Nero-dAvola-0.75l

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.