ingrediënten:
250 gr. Zi'Anna's linguine
3 jonagold appelen
500gr. Rundsgehakt
150 gr. Chorizo
1 Ajuin
2 Teentjes look
Enkele blaadjes basilicum
50 gr. Paneermeel
1 Ei
Enkele El. Zi'Anna's passata
125 gr. Mozzarella
100 gr. Parmigiano Reggiano
25 gr. Boter
1 Kl. Sambal
Zi'Anna's olijfolie
Bereiding:
Doe het gehakt samen met de ajuin, look, paneermeel, basilicum, ei, de helft van de chorizo, de gesneden mozzarella en de Parmigiano in de keukenrobot.
Laat mengen en rol hiervan kleine gehaktballetjes.
Bak de balletjes in olijfolie en voeg aan de olie de rest van de gesnipperde chorizo toe zodat de smaak zich goed in de olie kan mengen, voeg hieraan enkele eetlepels passata en scheutje water toe.
Laat de balletjes op een zacht vuurtje garen.
Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in kokend gezouten water.
Snijd de appel in stukjes en bak deze kort aan in boter.
Laat de linguine uitlekken en meng deze onder de balletjes.
Serveer de pasta in diep bord en overstrooi met de gebakken jonagold appelen.
Buon apetito.
Mario's wijntip :
Tenuta Orestiadi Nero d’Avola – Sicilia
https://www.qualitywines-webshop.be/2019-Orestiadi-Nero-dAvola-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties