Zi'Anna's Valentijn ravioli
15/1/2022
Ingrediënten :
300 gr. Bloem (Tipo OO)
2 Eieren
50 ml. Rode bietensap
snuifje zout
1/2 Courgette
6 scampi
1 Teentje look
Zi'Anna's olijfolie
100 gr. Mozzarella
50 gr. Parmigiano Reggiano
15 gr. Bloem
65 gr. boter
Sap van 1/2 citroen
250 ml. Water
1 bouillonblokje
Enkele blaadjes Salie
Bereiding :
Maak een deeg van 300 gr. bloem, 2 eieren en 50 ml. rode bietensap en een snuifje zout.
Wikkel het deeg in plastiekfolie en laat half uurtje rusten op kamertemperatuur.
Pel de scampi en bak deze samen met de in blokjes gesneden courgettes aan in Zi'Anna's olijfolie samen met een teentje look.
Kruid met peper en zout en voeg beetje Parmigiano toe.
Laat afkoelen.
Laat het bouillonblokje oplossen in het water en breng aan de kook.
Maak de botersaus door 15 gr. boter te smelten, voeg hieraan 15 gr. bloem toe en maak een roux.
Bevochtig met de bouillon en laat 1 minuut doorkoken al roerend.
Voeg nu de resterende 50 gr boter al roerend toe zonder de saus te laten koken.
Voeg citroensap en salieblaadjes toe en breng op smaak.
Indien de saus iets teveel gebonden is kan je altijd een klein beetje kookvocht van de pasta toevoegen.
Rol het deeg uit met de keukenrobot of met de deegrol.
Leg hoopjes gesneden scampi met courgettes en kleine blokjes mozzarella op onderste deeglap.
Bedek de deeglap met een tweede en neem een hartvorm om de ravioli's uit te steken.
Kook de ravioli in kokend gezouten water gedurende een 3 tal minuten.
Haal de ravioli uit het kokend water, oversaus en werk af met salieblaadjes .
Buon Apetito.
Onze Valentijnmenu staat reeds online:
zie:
Reactie plaatsen
Reacties